dimecres, 15 de juny del 2011

Cargols a la cassola















Hi ha moltes maneres de fer aquestos cargols i cada un té la seva pròpia forma els que veieu a la foto son cargols salvatges anats a buscar un dia de pluja i van estar penjats una mica menys d'una setmana per què buidessin tot lo que havien menjat a la Montanya. Una vegada trets de l malla a on estaven els netejaren a la pica amb força sal i aigua freda per què treguin la màxima de baba possible repetirem aquesta situació tres o quatre cops fins que veiem que l'aigua ja no surti bruta, una vegada arribat aquest punt fiquem una olla amb aigua freda mullem el voral i fem un petit gruix de sal per què no marxin de l'olla ho fiquem a foc molt lent casi sense flama per enganyar-los i que surtin de la closca i tirem un parell de fulles de llaure i ho deixem al foc. Una vegada estiguin morts i com es veu a la foto totalment enganyats li donarem potencia al foc fins a bullir i esperem que estiguin fets. Desprès els colem en un colador i reservem l'aigua del bull prèviament colat per un colador xines per deixar nomes el caldo i ho reservem. Agafem una ceba un parell de tomàquets pernil ibèric i xoriç ibèric i fem un sofregit quant estigui a punt hi posarem un parell de gots de vi una cullerada de sucre per matar l'acides del vi i el tomàquet tot seguit li tirem un got de l'aigua dels cargols ho deixem bullir força estona fins a cremar tot l'alcohol del vi i hi tirem una picada ho romanem tot i tiraremla sal i els cargols tirarem aigua de la seva bullida fins cubrir-los per complert i afegim una mica de bitxo (a gust). Ho deixem a foc lent removent de tant en tant per què hi Xupí gran part del caldo una vegada arribat aquest punt ho deixem reposar i servim a la taula en la mateixa cassola

APA BON PROFIT
David Flor i Sánchez













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada